Liker du saltvann?

 Skjærgårdsparadis

Skjærgården i Søgne er helt unik og utrolig vakker. Kystlinjen består av 1229 holmer og skjær, og strekker seg over 17 km. Her nner du forblåste, nakne og blankskurte svaberg i havgapet, hvor horisonten og et sporadisk lasteskip er alt du kan se.

Samtidig er området også kjent for sine grønne øyer med gamle gårdsbruk, store jorder og frodig vegetasjon. For ikke å glemme idylliske, barnevennlige og landfaste badeplasser som Torvesanden, Høllesanden, Paradisbukta, Helleviga og Romsviga. Riveneset – med sandstrand i Hummerviga, plen, toalettanlegg samt opparbeidet tursti til svaberg og fiskeplasser – er også et spesielt vakkert friområde i nærheten av Kjellandsheia.

FØRSTEMANN TIL STRANDA!

Fra Kjellandsheia kan du spasere til ei flott, ny sandstrand på to–tre minutter. Stranda ligger like ved båthavna, og står ferdig sommeren 2018. Stedet vil garantert bli et populært rekreasjonsområde for hele familien, hvor både store og små ønsker å tilbringe lange sommerdager. I tillegg til sandstrand og bade- brygge opparbeides den lune vika med grill- plass, sandvolleyballbane og offentlig toalett. Og best av alt; har du glemt solkremen hjemme, kan du stikke hjem på Kjellandsheia for å hente den på kun få minutter!

Mulighet for båtplass

Det er anlagt en moderne, ny båthavn like nedenfor tomtene. Her har du mulighet til å kjøpe båtplass sammen med tomten.Er du glad i sjø og båtliv ligger alt til rette for å kommer seg ut i Søgnes spektakulære skjærgård på få minutter.

For deg som foretrekker kajakk, eller har dette i tillegg til motorbåt, kan du enkelt legge den på tralla og spasere ned til havna eller stranda fra hjemmet ditt på Kjellandsheia.

Liker du ferskvann?

Rekreasjon hele året

Turområdet Kjellandsvannet egner seg like godt til friluftsliv hele året. Det er nydelig å bade her, og for den som liker oppdagelsesferder, er det et godt tips å kikke seg nøye rundt i området like nord/nordøst for Kjellandsvannet. Her er det nemlig mulig å finne spor etter en stor fruktplantasje som befant seg i området.

Selv om kommunestyret i Søgne vedtok at Kjellandsheia skulle bli et nytt boligområde allerede i 1973, er det først i 2017 vi virkelig ser resultatene av vedtaket. For alle som elsker friluftsliv er dette en god nyhet. Rekreasjons- og friområder innenfor planområdet er en sentral del av satsningen for den statlige miljøforvaltningen.

Dette betyr at miljøet rundt tomtene på Kjellandsheia vil bli opparbeidet med turveier, stier, lysløype, beplantning, benker, bord, toalett, belysning, gapahuk, grillplass og tilsvarende trivselsskapende grep.

Natur og kildevann

Navnet Kjelland har sannsynligvis sitt opphav i det gammelnorske ordet ”kelda”, som betyr vannkilde eller brønn. Den populære turdestinasjonen Kjellandsvannet er ikke bare en tradisjonsrik drikkevannskilde og badeplass, men også et attraktivt fiskevann kjent for sin store og fine aurebestand.

Vinterdestinasjon

Kjellandsvannet var i tidligere tider arena for skøyteløp. Eiketjønna og Krågetjønna ble først islagt, men begge tjønnene var for små til en banerunde på 400 meter. Dermed var det Kjellandsvannet som egnet seg best, og stedet samler fremdeles skøyteglade lokalfolk om vinteren.

Et rikt utvalg tomter

Kjellandsheia trinn I omfatter 68 boenheter med muligheter for inntil 29 utleie-/sekundærleiligheter. Området utgjør totalt ca. 75 000 kvm, og vil bestå av:

  • 29 eneboligtomter fra 560 – 1 200 kvm
  • 17 kjedete eneboliger
  • 14 boenheter i 2-mannsboliger
  • 8 boenheter i 4-mannsboliger
  •  2 sandlekeplasser
Tomtene skal være klar for overtakelse og bygging i slutten av september 2017. Veier i området asfalteres og lekeplasser ferdigstilles høsten 2017.

Trygghet, lek og grønne omgivelser

Områdekvalitet er viktig for et godt bomiljø, og midt i trinn 1 ligger et stort, felles uteområde med opparbeidede stier og aktivitetstilbud. Dette danner en buffersone mellom delfeltene, og gir gode muligheter for snarveier og trygge omgivelser for barn. To innholdsrike sandlekeplasser er plassert i hver sin ende av uteområdet.

Ved Kjellandsvannet blir det opparbeidet turområder med stier, sittegrupper, lysløype og idylliske badeplasser. Og mot sjøen, like nedenfor tomtene, er det anlagt en moderne småbåthavn. Her etableres også en helt ny sandstrand i 2018. Litt lenger ute på odden skal det opparbeides et rekreasjonsområde med sandvolleyballbane, badebrygge, grillplas og toalett.

Vanskelig å velge mellom saltvann og ferskvann? På Kjellandsheia har du begge deler!